Procuratio: hét leernetwerk techniek voor beslissers uit onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen in Nederland en België


Een krachtig, nieuw leernetwerk van beslissers uit Nederland en België om ook na 2023 het techniekonderwijs te blijven versterken. Dat vraagt om een uniek leernetwerk met toekomstvisie, lef en ambitie om samen te innoveren en de verbinding te maken met nationale en internationale techniekaanpakken.

 

De noodzaak kennen we al! Er is in Nederland een schreeuwend tekort aan technische docenten en opgeleide jongeren op VMBO en MBO niveau. Het techniekonderwijs leidt jonge mensen op tot vakmensen die de ruggengraat vormen van onze economie. Techniekscholen ijveren voor een hogere instroom, bedrijven zitten te springen om krachtig vakmanschap ‘de gouden handjes’ met de skills van vandaag.

 

Het kabinet erkent deze uitdaging: het VMBO techniekonderwijs krijgt in de periode 2020-2023 een kwaliteitsimpuls van 100 miljoen per jaar. Dat biedt mogelijkheden om invulling te geven aan verbeteringen en innovatie nu, maar wat zijn de uitdagingen en kansen voor toekomstbestendig (V)MBO techniekonderwijs en de inclusieve arbeidsmarkt na 2023?

 

Om dat proces te faciliteren en te versnellen, brengt Procuratio kennis, kunde, ervaring en netwerken samen. Procuratio is hét leernetwerk techniek voor beslissers uit onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen in Nederland en België. Dé enige internationale club waar beslissers uit beide landen samenkomen om de uitdagingen voor een sterk en duurzaam technisch beroepsonderwijs met elkaar aan te gaan. Leer van nationale en internationale ontwikkelingen, om ze vervolgens te bespreken in uw eigen netwerk en toe te passen in uw eigen regio.

 

Het lidmaatschap van Procuratio kost € 521,21 per jaar p/p, exclusief 21% BTW.

 

Klik hier voor de brochure van Procuratio

 

 

 

Als lid* krijgt u aangeboden:

*Het lidmaatschap is persoonsgebonden

8 • 11